lördag 12 november 2011

Winner Winner, Jo's Dinner


Det här är Inte tänkt att bli en recept eller mat blogg!
Så ni som tycker att detta är helt ointressant, behöver inte oroa er.
Bloggen handlar ju främst om livsstil, vardag, äventyr och 
om diverse sånt som känns aktuellt för stunden.

Det är många som går över till LCHF numera, även yngre killar.
Tänkte nu här dela med mig av 2 maträtter som då passar.
Det är ganska vanliga ingredienser, som de flesta redan använder.
Men kanske i kombo med mina kryddor och sånt, blir lite annorlunda....



På första rätten så tänkte jag här visa hur jag gör en gräddig köttfärssås.
Jag startar upp broccoli och låter koka i 13-15 min. Ska inte hårdkoka.

Jag steker blandfärs och Färska championer.
Häller sen i en massa grädde på 40%. Ska Inte vara lägre fetthalt i LCHF.
Har jag ingen crème fraîche 34% hemma, så tar jag Mild Yoghurt Naturell.
Den gör sig rätt gott i smak faktiskt och jag tar väl 3/4dl kanske.
Jag tar ju på måfå, så lite svårt att säga exakt.
Jag häller i lite soya för färgens skull. Druvans Guldsoya kör jag med.
1 bra tesked-klick med sambal oeilek. 
Svartpeppar, lite vitpeppar och en massa grillkrydda.
Låt puttra lite och servera med tex tomat för en fin balans på smakerna.




Den andra rätten är också lätt, men tar lite längre tid.
Kycklinglår i ugn med kryddberedning. Gräddsås och svamp.
Räkna med att matlagning tar 1 timma.


Gör en kryddig smörberedning, som ska hällas på kycklingen.
Beredningen gör du i form av att du tar Smör. Alltså den som Heter Smör.
Ta typ 150 gram Smör. Blanda sen i massa kryddor. 
Rör om beredningen på svag värme en kort stund.
Kryddorna som då ska i är lite grann vitpeppar och även svartpeppar.
Massa grillkrydda och en massa curry.
Pensla på beredningen över, runt och under kycklingen.
Låt kycklingen sen stå i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Sen vänder du på kycklingen, för att köra 30 min på andra håller med.
Sammanlagt är kycklingen inne i en timma i ugn.

Broccolin kokar jag i 15 minuter, men det är ju en smaksak.
Den färska svampen kan du steka lite på. Championer har jag.
I gräddsåsen tar jag en massa grädde på 40%. Tar ca 1 dl crème fraîche 34%.
Ca 1 msk med Mild Yoghurt Naturell. 1-2 tsk sambal oeilek. 
Lite soya för färgens skull. Svartpeppar och lite vitpeppar. 
En massa grillkrydda och en massa curry. Låt puttra under omrörning.
Nu är maten klar att äta! Ni ser ju foto på färdiga rätt nr 2, här ovan!
Hoppas att båda rätterna smakade!


Gött! Men det nog bästa av allt egentligen när man är mätt och trött,
är väl att bara kunna ställa in flottiga grytor, ugnsform,
och andra tillbehör i diskmaskinen och sen bara sätta sig i soffan?!

1 kommentar:

Hemmet Är Min Borg sa...

Jag tycker du har blivit riktigt duktig på att äta rätt <3
Kraam