onsdag 12 oktober 2011

Tacosallad

.
I lördags kväll, så tillagade jag tacosallad.
Det är en god kallrätt, som är lätt att bjuda på vid kalas och liknande.
Jag bjöd Linda på detta i måndags. Hon, precis som alla andra som smakar detta,
tycker det är väldigt gott! Så nu tänkte jag avslöja receptet.
Tänkte egentligen bjuda mina Andra vänner också, innan jag avslöjar recept...
Nåja, Du kommer behöva en rätt stor bunke.


800g blandfärs
1st isbergssallad
5st stora kvist tomater
2st gurkor
1st purjolök
4dl creme fraiche - 34% fett
4dl Äkta majonnäs
2 påsar "santa maria tacokrydda original"
 
Ska ätas till röran:
Santa maria Taco chips Chili

(Psst: Nu finns en ny äkta majonnäs btw. Från Kavli, som Inte innehåller tillsatser)


Stek blandfärsen i smör och låt den sen svalna så mkt som går.
Detta är ju en kallrätt.
Hacka sallad, tomater, gurkor och purjolök till små bitar.
Ta fram en till skål och blanda samman all creme fraiche,
majonnäs, samt påsarna med tacokrydda i den skålen. Rör om.
Blanda därefter ihop creme fraiche röran med all sallad.
Nu borde blandfärsen ha svalnat. Rör i färsen i bunken med allt annat.
Rör om igen, så alla ingredienser blandas samman.
Ställ i röran i kylskåpet. Det är godast om det får stå åtminstone 40-60 min.


Vid servering så lägger man upp tacochipsen på tallriken.
Man ska håva upp lite av röran på chipsen och sen in i mun.
Lite som om chipsen vore en sked.
Det är godast att ha chili smak på chipsen, då det gör sig finast med röran.
Det är också väldigt gott med en kall öl till, för att tillägga! 
Själv så föredrar jag Heineken eller Carlsberg .

1 kommentar:

Tiggir sa...

Mmmm det var jätte gott=)
Ska ge mig på att öra den själv=)

Bamse kram