fredag 4 mars 2011

Mousserat


Började som en öltjej, småstads tjej som man är.
Tröttnade på öl då jag flyttade till Norrköping. Gick då över till cider 
men Nu älskar jag Bacardi Breezer, de gula smakerna.


Men har börjat gilla vin mer och bubbel mer nu.
Tagit tid att gilla det tycker jag, men villig att prova mig fram nu.
Är inte så mkt alls för rött vin, men de flesta jag pratar med har svårt för rött.
Vitt ska det vara och jag Föredrar helst mousserat vin.
Mousserat är typ kolsyrat vitt vin. Finns olika sorter, tex Champagne.
Men är inte det mousserade vinet från självaste Frankrike,
så ska man inte säga champagne, utan säga tex sparkling, bubbel eller skumpa.


Förra veckan köpte jag 3 sorter, för att prova mig fram.
Fick även köpa vinöppnare och glas, för jag hade inget sånt hemma.
Ska köpa Mer glas sen, men fick börja med ett vin och ett champagne glas.
 

(Klicka på fotot för att förstora och läsa smaker ovan)
.
Köpte det bubblet som vi fick på min sysslings bröllop bl.a.
Det vill säga Chapel Hill, Chardonnay Brut, som ni ser ovan till vänster.
Jag köpte lådvin för att prova och det heter Chapel Hill, Oaked Chardonnay.
Men var även nyfiken på mousserat rosévin,
så jag köpte även Chapel Hill, Sparkling Pinot Noir Rosé.




 
Hittills har jag bara smakat på lådvinet från Chapel Hill.
Den är rätt stark i smakerna faktiskt.. lite sur.
Det lådvinet som vi drack hos Linda förra lördagen var gott, Tania.
En del har tr3 apor som säkert kort på lådvin, men Tania var mkt godare!


Den gröna flaskan jag köpte från Chapel Hill,
har jag som sagt redan smakat på bröllopet och vet att den är god!
Jag måste säga att jag är nyfiken på det mousserade rosé vinet.
Den ska ju smaka typ jordgubb och hallon, vilket låter intressant.

1 kommentar:

Tiggir sa...

Den röd/rosa den är jätte god!! Den är en av mina favoriter..
Tania var inte så dum den..Den komme jag köpa hem flera gånger..
Bamse kram