Ingredienser:
En jäst
Ca 150 gr smält smör
6 dl vatten
Ca 12 dl Mjöl (dinkel är godast, men vitt går alltid bra)
Gör så här:
Ha på smöret bara lite på svag värme
sen häller ja i ca 6dl vatten ihop med smöret och smulad jäst.
I med 12dl mjöl. Godast är "Dinkel mjöl", men vanligt vitt går så klart bra.
Sen blanda, knåda ihop, gärna med fingrarna, så det blir noga!
Låt degen nu jäsa 40 min med handduk ovan. (Vädra inte under bakning)
Kavla ut som du vill ha dem, till runda plättar... o jäsa igen 30 min (med handduk över sig)
In i ugnen ca 10-12 min -
ugn ska vara på 225 grader
Sen när du tagit ut dem, så kan man bara pensla på med lite vatten
En jäst
Ca 150 gr smält smör
6 dl vatten
Ca 12 dl Mjöl (dinkel är godast, men vitt går alltid bra)
Gör så här:
Ha på smöret bara lite på svag värme
sen häller ja i ca 6dl vatten ihop med smöret och smulad jäst.
I med 12dl mjöl. Godast är "Dinkel mjöl", men vanligt vitt går så klart bra.
Sen blanda, knåda ihop, gärna med fingrarna, så det blir noga!
Låt degen nu jäsa 40 min med handduk ovan. (Vädra inte under bakning)
Kavla ut som du vill ha dem, till runda plättar... o jäsa igen 30 min (med handduk över sig)
In i ugnen ca 10-12 min -
ugn ska vara på 225 grader
Sen när du tagit ut dem, så kan man bara pensla på med lite vatten
Tips!
Tar du fram dagen efter tex, så värm lite i ugn eller micro!
Då smakar det nybakt och extra gott!
Bästa pålägget? Det är ost! Osten som smälter lite på den ljumna brödet, Mmm!
2 kommentarer:
mmm det där ser verkligen gott ut
kram
Åh så gott det ser ut :) nu blev jag riktigt sugen på att baka lite själv^^ Det är ju så gott med eget hembakt bröd :)
Skicka en kommentar