tisdag 23 september 2008

Men va jobbigt!

Tvättar två maskiner... täcket och påslakanet.
Kan ju inte ligga här i lägenheten och stinka när jag har djur.
Fick rota fram gäst täcket i walk-in-closet också..

:left:

Moppade golvet och tog med Wilmer ut så länge för att rasta..
Passade även på att koppla lös honom och kasta boll. BARA så han fick springa 15 min åtminstone, det skulle ta dö på rätt mkt av den överskotts energin han har just nu! Så kastade lite och busade. Kollade även noga så att ingen annan var ute, med tanke på att han var lös. Klockan är ju rätt mkt in på natten nu, så tänkte att 15 min ungefär borde vara rätt lagom, utan att nån kommer.

Vi busade med bollen i kanske 4 minuter och så hör jag något......
När jag vänder mig om så är det en mörkhyad kille som kommer med sin cykel och genast sätter sig på den vid trottoaren för att cykla iväg, som man ju gör. Men Wilmer har redan hunnit agera och rusar över gatan och mot killen med cykeln (!)
Killen märker ju hur aggressiv Wilmer ser ut och en naturlig reaktion mot en galen hund, är ju att försvara sig. Jag stod och plockade upp en baj precis då killen kom och Wilmer rusade, så stod där men en öppen bajpåse i näven och rusar efter i badtofflor....
:ko:

Killen leder cykeln runt hörnet istället, men Wilmer är ju efter så klart!
Jag ser ju hur rädd killen är och är bra nära på att kasta cykeln på Wilmer av rädsla för att bli biten. Wilmer skäller så klart hela tiden och om man kan hundar så ser man att hans beteende är inte aggressivt, utan vaktande. Målet är inte att hugga lixom, men det vet ju inte killen! Fan va retligt!
Naturligtvis så går det ju inte att få in Wilmer heller, för han vallar ju runt helt hysteriskt omkring killen, och flyttar sig så fort man kommer i närheten ju! Va arg jag blir! Och killen var ju nära att fortsätta att åka och då hade han vart på väg mot Norra Promenaden, och om Wilmer hängt med dit, vilket han hade gjort, så är den gatan rätt stor och traffikerad!
:yikes:


Fan va störande! Jag blir såååå arg!!!!

Har så sällan Wilmer lös med tanke på hans vaktande, men när fan ska han få springa av sig då! Inte ens 5 minuter hann han att vara lös, förän nån ska ut mitt i natten! Är ju bara att ha honom kopplad totalt iallafall då! Så får han ha överskotts energi och bli jobbig!
Nu har vi ju ändå haft mental träning rätt länge på hundkursen hela kvällen, och då även promenaden dit och därifrån. Denna dagen har ju varit bra på alla sätt, men då vi kom hem så har han efter han vilat, varit ett helvete att ha å göra med! Skäller, kiss i sängen, flyger efter folk ute osv osv....

:mad: :irked: :furious: :bomb:

När jag skulle ner till tvättstugan första gången, asså när han precis kissat i min säng, då gick jag ner ensam och tvättstugan är ju precis under min lgh, så hör ju hur högt han skäller! En annan natt, så var det nått liknande.. tror jag skulle boka om tvättid bara och när jag kommer upp i trappen igen, så hör jag att grannen på min våning bankar i väggen, så han stördes ju alltså. Förstår honom! Klockan var kanske 00-01 den gången, men om man sover lixom!
:down:

Wilmer skäller ju på tidningsbudet som kommer kl 4-5 på natten, sen kommer posten kl 10-11 och sen går det ju folk i trappen där emellanåt också! Suck! Men nu när jag fått springa upp och ner ur sängen massa tusentals ggr om natten, så börjar det avta mer. Dessvärre även min sömn!

Sista maskinen är i nu och den är väl klar antingen halv, eller kvart i 4.. Så ska ta mig nått att äta här nu, innan jag kan gå ner och hänga på tork. Sen är det dags att sova mens det torkar där nere under natten/ morgonen. Hoppas den som tvättar kl 8 inte stör sig, för jag lär ju inte orka upp så tidigt precis!
Klockan är ju 03.20
redan och än får jag ju inte sova så! Wilmer verkar dessutom ogilla att jag sitter vid datorn. Men nån gång är det väl tillåtet kan jag tycka!
:cry:

Hmm... Lite skorpor får duga så här dags......


Inga kommentarer: