måndag 10 oktober 2011

Smulpaj


Förra måndagen så lagade jag en äppelpaj igen.
För ett tag sen lagade jag ju en med hälften äpple och kanel,
och andra hälften av formen var med blåbär och hallon.
Smulpaj för att nämna. Det är godast!
 
 

275 gram smör
7½ dl vetemjöl
2½ dl socker
2½ tsk vaniljsocker
 
Blanda ihop ingredienserna ovan, så får du en smuldeg.
Skär 3-4 äpplena i tärningar och lägg dom sen i en burk. 
Strö över massa kanel och även lite socker,
på med locket och skaka burken så att allt blandas samman. 
Men ta inte för mkt socker. Det är lätt att det blir för sött. 
Godare om man känner mindre socker och mer av äpplen och kanel.

Smöra en ugnsform och strö sen i lite av smuldegen.
Lägg sen på ett lager med de kanel-sockrade äpplena. Sen på med mer deg,
sen mer äpplen osv. Värva lagren helt enkelt.
Se till att översta lagret är smuldeg och kör sen in formen i ugnen.
Kör du 200 grader så ska pajen vara inne ca 25 min.
 
Servera pajen med kall marsánsås från ekströms.
PS. Marsánsåsen är godast om den görs på Röd mjölk!

2 kommentarer:

Hemmet Är Min Borg sa...

mmmm din paj som är så god ,får vi göra när du kommer :)
Kram

Tiggir sa...

mmmm paj=)