måndag 12 januari 2009

I sök på ny bostad igen!

.
Ringde hyresvärden då jag var ute på nån timmas promenad med Wilmer nyss.
Fick nämligen ett sms om att jag ska ringa då jag har möjlighet.
Han tog upp detta med hunden och att han skäller. Tipsade åter igen om antiskall halsband.
Lät inte så glad i det stora hela och hon över "hotar" med att säga upp sig.
Då nämnde jag att jag redan söker ny bostad.. Det vill han ju inte heller sa han.
Han tyckte det är bättre att jag kostar på mig ett halsband, än att kosta på mig en flytt.
Han förstod inte alls hur jag resonerar i detta sa han. Jag menade på att det är ju svårt även med halsband att tvinga en valp att leka vuxen. En hund blir vuxen då den är två år och ska fostras tills den är två år också!
Han menade på att så länge kan vi ju inte vänta heller...
Nää sa jag men å andra sidan så HAR ju faktiskt Wilmer inte vart så farlig det senaste...
Hon klagar för ETT skall sa jag.

Då menade värden på att han, snickarna och såna
har hört själva då de har passerat utanför.
Han HAR vart värre sa jag, men nu efter jul så är han ändå rätt bra ju.
I helgen gjorde han nått skall erkände jag, och sa att jag gått i väggen psykiskt
igen så haft lite svårare att styra just helgens lilla skall på fel tidpunkt.



Jag talade om för Niklas, som värden heter.. att jag kan inte slappna av. Berättade om en gång som hon klagade på en helg för att tvn var för högt på vid kl 22. Han reagerade på det och sa att det är det ju inget fel på ändå, vid 22. Ja men så var det sa jag.. Så hon är lättväckt.
Jag berättade att jag ju sover senare än henne också, för hon lägger sig vid kanske 21 och jag vid omkring midnatt, så kan ju hända att nått skall innan läggdags händer sa jag.
Då är det ju natt för henne. Jag sa att det som då låter är nått enstaka bara, sen får jag ju .direkt. tyst på honom. Men det enstaka skallet har hon ju redan klagat på!


Jag sa att jag även någon gång faktiskt la mig tidigt jag också, BARA för att han inte ska kunna låta mer efter hon lagt sig, för då vi sover, är det ju tyst.. men jag kan ju inte göra det för hennes skull heller sa jag. Och det höll han ju med om. Hon jobbar ju skift och får väl ha proppar i öronen om hon sover på förmiddag då sa han. För hon har nog aldrig klagat angående dagtid menade han på också. Utan mest kvällarna.
Jag berättade om den spray med gas luft som jag köpte i julas (Pet Corrector). För han tjatade ju om att han inte fatta hur jag tänkte med att inte investera halsband istället för att flytta. För det kanske blir svårt på nytt ställe med sa han. Jag sa att där jag bodde förut var det inga problem, men Niklas trodde jag skaffat Wilmer då jag bodde HÄR och inte hade han innan. Han har ju nämligen glömt att fråga mig om jag har djur Innan jag flyttade in. Han var säker på att han INTE glömt den frågan innan kontrakt, men det sa han inget om. Men på förra stället var inga klagomål sa jag. Dom festade ibland och jag hade hund. Vi ger och tar.

När han tjatat massa om skallhalsbandet som kostar nån tusing, så sa jag att jag kan inte slänga ut det nu, men han förstod som sagt var inte hur jag tjänar på det eftersom flytt kostar. Men jag går ner i hyra isåfall sa jag. Så han ska säga till grannen ovan att jag söker nytt. Han var inte så glad heller i att bli av med mig, men gick inte övertyga mig så bra heller faktiskt. Jag kan inte slappna av så här sa jag. Jag måste jobba på min hälsa och det kan jag inte om jag ska tippa på tå för minsta lilla.

Jag berättade att jag hört snickaren intill då han pratar i telefon..
Han sa att det är mer isolerat där inne nu. Jag menade också på att jag vet inte hur isolerat det är upptill.. men min pappa har jobbat med bygg och säger att källarlokaler kan behöva extra isolering då de byggs om. Verkade inte som han såg det som nått problem faktiskt, då jag nämnde isoleringen... Så är nog inte gjort det helt enkelt.


Hur som.....
Nu vet ni lite av denna röriga tele diskussionen...
Tog mig mod att ringa och det var inget kul, men nu är det gjort!
Så jag har sagt att jag söker nytt med lägre hyra och att han kan säga det till grannen.
Och jag jobbar hårt med hunden så länge sa jag!
.

1 kommentar:

Hemmet Är Min Borg sa...

mycke bra gjort, helt rätt, men wilmer är en valp, o de ska han få vara