tisdag 20 maj 2008

Slut på utryckning ?

Funderar lite på hur jag ska göra med hela natt rastningen med Wilmer...
Han sköter ju dagarna och nätterna fläckfritt då jag rastar honom varje gång han säger till mig.
I natt väckte han mig kl 5 och eftersom jag undvek att gå ut med honom så hände olyckorna inne.

Det jag gjort då jag ger mig ut på natten är att vi endast gör behoven på första gräsplätt och direkt in. Alltså så är vi endast ute 5 min och sen direkt in för att sova igen. Då lär han sig ju att på natten så blir det ingen lek, promenad eller något annat än snabb rastning och sen somna om.

Från början fick man gå ut oftare, och även kl 2 var en standard tid som han alltid blev nödig på. Numera kan jag gå sista rastningen kl 22-00, innan vi sover och då står han sig till kl 5. Han väcker mig, vi går ut våra 5 min och sen in för att sova igen..


Funderar på att göra som jag först tänkt iallafall..
Att alltså successivt trappa ner på tiden under nätterna.
Bara att han fattar att lek, promenad och dyligt sker på dagen, så han lixom inte väcker mig för den biten, utan endast för sina snabba behov då. För från början fick jag kasta på mig mina kläder som låg förberedda precis som en brandmans utstyrsel, och fort ut kl 2 varje natt.. nu går vi ut kl 5 så det är ju inte lika tidigt som förut lixom. Fortsätter jag så här så kanske han sen lär sig att hålla på sig längre, och nästa natt rastning blir kl 6. Senare framåt kanske han står sig till kl 7 osv.


Många på vovve.net har gjort så här, och det har funkat fint.
En valp kan ju inte hålla sig och kontrollera blåsan på samma sätt som den kan senare i livet. Så kanske bättre att successivt minska på rastningarna på natten helt enkelt.
För när han gjort sina behov inomhus då han väckte mig kl 5 i morse, så la han sig sen för att sova och nästa rastning var kl 11 på förmiddan. Han höll sig då alltså 6 timmar och INGET i lägenheten under denna tid.

Så kanske ska köra på det spår jag först va inne på, iallafall.... :right:

Inga kommentarer: