söndag 23 mars 2008

Ringaren i Notre Dame

Igår bar jag ner tvätten i källarn..
När jag kom upp till frukosten igen som jag å mamma dukat upp till, så kände jag nått i svanken som var obehagligt. Vi skulle mäta min diskmaskin för att se om den går å få in i grytskåpet.. jag fick ont när ja böjde mig å sånt..
Kände sen att så här kan ja inte ha det så skulle leta fram den 'vårdspray' jag har som ska lindra smärta å sånt. Letade i lådorna på hatthyllan och när jag skulle ställa upp den sista lådan igen, så brast det till

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!

Jäklar va ONT det gjorde!!!
Skulle ta mig till sängen men kom ingen vart knappt!
Så ont att tårar ville tränga sig fram!
Skulle ta mig från hallen till sängen och den sträckan kändes plötsligt väldigt lång och omöjligt..! Varje steg gjorde en gigantisk smärta i hela den 'spräckta' ryggen.. smärtan gick ändå ut i benet och varje rörelse kändes i heeeela jäkla ryggen!
Mamma var ju här och hon har med haft detta förut.. det är min ischias nerv som hamnat i kläm på nått sätt. Den nerven leder ut i hela kroppen typ. Man kan bli sängliggandes i veckor och finns inte mkt mer än vila för att bli bra. Vanligt är det med sjukskrivningar i 2 veckor åtminstone, då man drabbats.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Jag som skulle tvätta, städa å ha mig, medans mamma skötte påskmaten.
Nu går jag ju fortfarande som ringaren i notre dame!
Kan inte gå rakt, knappt sitta upp å att ligga är med ont.
Får kråla mig ur sängen å att vända sig i sängen är me en kamp.
Aj va ont det gör! :ko:


Men jag skötte ändå tvätten igår, så gott det gick..
Dammsuga me.. kan inte böja mig och är ju begränsad på hur mkt jag kan röra mig, men jag dammsuga ändå så gott jag klarade av och har för övrigt fått försöka vila åtminstone emellanåt.
Trist att fira påsk som sängliggandes!
Känns ju lixom även då ja sitter och ligger så tar energi.

Nu har mamma åkt hem..
Igår på påskafton så fick hon hjälpa mig att få på mig sockar och skor, när jag skulle ner och hämta tvätten. Jag tog med mig mobilen och gav en extra nyckel till henne. Så skulle nått hända mig i tvättstugan eller i trappen så kunde jag ringa. För skulle det brista till IGEN, så skulle jag vara liggandes där med, vill jag lova :left:

Envis är jag me, så får försöka att ta det lugnt ändå och inte göra mkt mer än nödvändigt. Jag har ju svårt å varva ner, utan jag kör på trots varningar och så går i väggen rejält istället.
Ska avsluta för detta inlägget och snart sätta mig i soffan lite så gott det går.


Kryss & Kräm!

Inga kommentarer: