tisdag 5 februari 2008

Boogie Woogie

Vore kul å börja dansa..
Har ju velat prova på Rock'n roll, eftersom jag redan dansat det på fritiden.
Men finns olika grenar av Rock'n roll och jag hittade en sida där alla grenar stod med.
Jag vill inte flyga runt allt för mkt, utan bara ha riktigt kul när man dansar..
Så den grenen inom Rock'n Roll -dans som passar mig bäst, verkar vara Boogie Woogie!
Vet ju inte exakt VART man kan få lära sig detta, men kvällskurs vore kul.
Får se om ja hittar en bra kurs inom Boogie Woogie, så kanske jag börjar till hösten eller nått.
Inget bestämt ännu, men vore kulit!


:rolleyes:




DANSGRENAR INOM BRR (Bugg & Rock'n Roll)



Latinamerikanska danser

Rumba, Pasodoble, Jive,
Cha-Cha-Cha och Samba.

I de Latinamerikanska danserna återspeglas rytmerna från de Sydamerikanska kultur-danserna, dessa har vidareutvecklats och influerats av danser som disco och balett.





Standarddanser

Modern vals, Quickstep, Tango,
Slowfox och Wienervals.

Standarddanserna är en vidareutveckling och mer avancerad form av sällskapsdans. Liksom de Latinamerikanska danserna har Standard-danserna bestämda grundfigurer som man utgår ifrån och sedan bygger på med mer avancerade turer.





Bugg

Bugg är en typisk svensk dans och är mycket populär på dansgolven. Dansen bedöms efter vissa grundregler, men mycket beror på herrens förning och damens följsamhet.
Akrobatik är inte tillåten.






Boogie Woogie

Boogie Woogie är den senaste tävlingsdansen och dansas till 50-tals Rock´n´Roll musik. Dansstil och framförande skall väl spegla 50-talet. Akrobatik är inte tillåtet.






Lindy Hop

Lindy Hop började dansas i slutet av 1920-talet i New York. Dansen har fått sitt namn efter svenskättlingen Charles Lindbergs berömda "hopp" över Atlanten. Akrobatik bedöms i motsats till Rock´n´Roll endast som en variation i dansen. Det är därför viktigt att kasten är musikanpassade, så att paren får bra flyt i dansen.







Rock´n´Roll

Rock´n´Roll bygger på väl inövad koreografi. Rock'n' Roll är i högsta grad en publikinriktad dans, där akrobatik förekommer i olika svårighetsgrader.






Dubbelbugg

Dubbelbugg är en liten formationsdans som dansas av tre personer. Syftet med denna dansform var ursprungligen att fånga upp flickor, som inte hade en tävlingspartner. Karaktären hämtas från någon av de övriga bugg- och Rock´n´Roll danserna. Akrobatik är tillåten men särbedöms ej, utan räknas som en del av dansen.







Line dance

Linedance - Dans på rad!

Line dance uppstod från början i USA och betyder enkelt "dans på rad". Line dance är en individuell western- och countryinspirerad dans. Utan partner. Med fasta koreografier skapade av koreografer och detaljbeskrivna i s.k. "stepsheets". De flesta koreografier har en omfattning på 32, 48 eller 64 takter (men det finns många undantag) och dansas i en oavbruten serie så länge musiken spelar. Line dance är så mycket mer än dansare i rad med cowboyhatt och boots. Line dance är en internationellt stor danssport under samlingsnamnet "countrydance", där dansarna förutom pardans kan dansa ensam i olika stilar som cha cha, rumba och vals.
Läs mer om Line dance.

Inga kommentarer: