måndag 19 november 2007

Halleluja?!

hahaha nån kvinna som håller föredrag på svt2 nu..
Hon är troende och pratar om livet å vad man får och inte får göra för gud :eyes:

Nu stod hon upp: "Du skall icke tro på allt du ser"
"du skall icke tro på allt som skrivs i tidningen" osv
men jösses hahahaha! å detta säger hon som tror på gud! hon tror ju på en bok som skrev låååångt innan hon ens föddes ju

:lol: p:

Den där bibeln skrevs ju av fölk som upplevt å sett saker, å alla upplever vi ju samma händelser på olika sätt. Om jag och du ser en bilkrock och tidningen kommer för att intervjua oss vittnen till händelsen, så kommer vi ju berätta med olika inlevelser. Den av oss vittnen som ALDRIG förut sett en krock, kommer ju berätta med rätt mkt inlevelse och känsla, medans den av vittnena som sett krockar förut, kommer berätta sin historia lite "plattare" så att säga.

Samma med bibeln… jag menar, detta med att tex hela en människa som jesus å allt va det är.. det gör ju fölk ännu idag, men nu e vi så vana att det inte alls pratas om dessa människor, men förr va ju alla oerfarna å sånt här nämdes inte gärna. Folk som tex kunde se in i framtiden var ju häxor, så de nämdes gärna aldrig, för då blev de brända på bål! :eyes:
Men idag finns det medium och siare överallt och folk kontaktar dom för att bli av med andar i huset, kontakta sin döde farmor, eller kontakta någon som blivit mördad, för att sen kunna få ledtrådar och då reda på mördaren.

En del av det som hände förr, enligt bibeln.. det händer ju idag MED, men vi människor är så vana med det att det inte längre pratas om det med sån inlevelse som förr ju!

:ko:



Å detta med att be och att läsa bibeln, "och gud sade……."

De som ber mest av oss människor är ju de som också är mest vilsna och mår sämre än de som lever i NUET och BER sina vänner istället! De som är mest troende är ju de som tex bor i fattiga länder, eller känner sig ensamma. Varför blir inte deras liv bättre? Dom ber ju! Dom syndar osv.

Nää, det e bättre att släppa det gamla å se framåt!
Alla kan skriva böcker, men som hon föreläsaren sa på tv nyss:
"du skall icke tro på allt du ser, du skall icke tro på allt i tidningar"

Nää, men håll inte fast vid bibelns berättelse dåå! haha!
Jag skrev en dikt för bara en månad sen kanske.. den går så här:


I kyrkan tror man, på gatan vet man.
I kyrkan tror man att gud skapade oss,
men jag vet att mamma och pappa skapat mig.
I kyrkan säger man att vi är guds barn,
hemma är vi mamma och pappas barn.
Det går att bevisa hur du blev till,
Ändå går många till kyrkan och tror.

Man tackar gud för maten, inte den som lagat den
Vi jobbar och sliter, för att kunna leva bra.
Ha tak över huvudet och mat i magen,
Ändå tackar många Gud?!

I kyrkan ber man, i vardagen ber man de omkring..
Man ber gud att beskydda, jag ber mina vänner att beskydda.

Ingen har träffat gud personligen, ingen vet Vad han är.
Därför Tror dom.
Jag har träffat mina vänner, jag vet vilka dom är.
Därför Vet jag.

Mina föräldrar skapade mig,
Jag ber Dom att finnas när jag är svag.
Jag tackar Dom för att dom beskyddar mig och älskar mig.
Jag vet hur jag blev till, jag vet vems barn jag är.
Varför ska jag då Tro, när jag redan Vet?!




hehe, ja jösses!

hon som föreläser nu, sa även att då hon en gång gjorde nått bra för en annan människa, så gick hon hem och kände sig bra, hon kände sig som jesus! hehe.. jaha å hur kände han sig då?? hon levde ju inte ens när han levde.. Javisst det finns ju folk ännu idag som heter Jesus, men hur känner sig en vid det namnet då?? Det fanns ju inga kameror på den tiden, så de vet ju inte ens hur gud och jesus ser ut, eller om dom ens nån gång existerat…

Vi har ju "hjältar" ännu idag, de som gör riktigt STORA saker och som verkligen är mkt värda som människa! De som skrev bibeln, ja de personerna har ju skrivit å berättat deras upplevelse, å eftersom mkt inte fick vara annorlunda förr, som tex att om du säger att du kan se in i framtiden, så är du häxa och måste döö! Så mkt förr fick ju inte vara annorlunda och hölls därmed mer hemligt.. men om minsta lilla var annorlunda än "vanligt", så pratade ju folk med såå mkt inlevelse i detta! För det var ju något som säkert var normalt egentligen, men inget det fick pratas om.. å de personer som "kom ut" med sitt "onormala" beteende osv, de blev så klart omskriva å upplevdes med stooor inlevelse som vi i böckerna kan förstå.



IDAG! ..är ingen den andra lik!
Vi har alla olika kläder, förr hade man mer samma.. vi har olika frisyrer, åsikter och idag vågar vi säga dom utan att bli hängda! Vi har också olika smak på saker och ting, och vi vågar säga VÅR åsikt idag utan att dö! Vi har också männiksor av olika kategorier, vi vågar vara annorlunda… som tex, punkare, medium, vegetarian, troende, icke-troende, muslimer, hip-hopare, knarkare, bögar/lesbiska, de som säger sig ha blivit tagna av ufon och sexuellt utnyttjade i rymden, transvistiter, hårdrockare, reggae-person, vissa tror på röda politiska blocket, andra på det blåa……………

Ja, asså ja skulle kunna babbla upp hur mkt som helst.. vi är alla olika och vi FÅR IDAG också lov att vara det! Vi blir inte brända på bål för att vi kan spå eller kontakta döda, vi blir inte avrättade för att vi inte har samma åsikter, vi blir inte heller dödade för att man tror att man blivit hämtad av ufon och sexuellt utnyttjad av dom i rymden..
Skuller det hända, så skulle ju den personen få vård istället!


Visst kan man tro, å det får man… skriver ju inte detta som påhopp på nått sätt, men jag tror ju på saker och ting jag med, men går ju inte å ber till min tro, eller syndar å tänker på den……..
När jag firar jul, så kan ja ju inte tänka på jesus, för jag vet inte hur han såg ut, eller vem han ens var. En berättelse kan jag ju inte gå efter… folk ännu idag skriver ju böcker å endel av dom e påhittade historier å andra är sanna händelser..
När jag blir bortbjuden på mat, så kan ja ju inte tacka gud för maten, när det sitter en person framför mig som jobbat hela månaden för att ha råd med maten å sen stått å lagat den åt oss.. jag kan inte vara guds barn, när jag är mina föräldrars barn ju

:eyes:


Som föreläsaren sa….
"du skall icke tro på allt du ser" och "du skall icke tro på allt i tidningar"


hehe, när men haka inte upp dig på allt som hände förr då… som sagt var, ser man tex en krock framför sig, så kommer alla berätta händelsen med olika inlevelser.. men de av vittnena som aldrig nånsin sett en krock, lär ju berätta med ALLRA MEST inlevelse!!



Lev i NUET och tacka dina VÄNNER och FAMILJ för att du får stöd och är omtyckt!
BE dina nära och kära om du vill ha hjälp i en svår situation!

Tacka KOCKEN för maten! och dina föräldrar för att dom tatt hand om dig tills du kunde stå på egna ben! Tacka också dina vänner för att dom ställde upp i din glädle och i din sorg!

Reparera dina tidigare händelser och tråkigheter, sen gå vidare in i framtiden……………………..

AMEN!!

Inga kommentarer: