lördag 26 april 2008

I väntan på Sheltie



Känner mig mer och mer säker med mitt val av ras. Denna påminner ju om collie, men är mkt mindre i storlek och enligt mig är den lite sötare och har kanske inte heller lika spetsig nos som collin har. Hanar blir i mankhögd ca 37cm och honor växer upp till ca 35, så lagom stor för mig.



Förut hette den Shetland Sheepdog, men fick nytt namn för några år sen. Man kan säga att nya namnet är som ett smeknamn på det gamla, det vill säga Sheltie.

Jag är inne på ljusare färger av Sheltien, de färgerna kallas för Sobel och är av cream-vit, precis som min lilla perser Oliver. Finns även de sobelhundar som har vissa svarta strån i sig och även de är väldigt fina. Men är inne på ljusare hur som, så får jag se vilken jag fastnar för.


Nu kommer jag börja spara till en liten Sheltie hane!
De kostar ju omkring 10.000 och går man in för det så är man väl snart uppe i summan. Ser över om det är nått jag kan tänka mig att sälja hemma för att snabba på sparbössan.. Tex om jag verkligen behöver min dvd inom närmaste framtid, eller om jag tex ska sätta ut den och mina dvd filmer för ett paketpris på kanske 2000 eller så. För det går ju alltid köpa nytt om jag vill ha framöver..

:rolleyes:
Känner mig rätt säker ju mer jag läser om rasen och kan tänka mig in i hur den är att leva med, äga och om den passar just mig. Hur den ska skötas och annat som är bra att veta. Så nu skramlar jag på bössan i väntan på att få ihop summan. Sen ska man hitta den perfekta personligheten som kan passa mig också, det är värt väntan även det :happy:

Inga kommentarer: