måndag 19 december 2016

Q & A

.
- Vad är det modigaste du gjort?
Måste varit när jag flyttade till Norrköping utan att veta om jag kommer kunna betala första hyran och få mat på bordet. Gjorde en rejäl chansning för att få börja om mitt liv. Hade aldrig besökt staden innan och kände ingen alls i hela länet. Eftersom jag inte kunde be någon om hjälp, fick jag bli både händig och bra problemlösare. Alltför många där ute är beroende av andra och försöker inte ens själva, så jag är glad över min utveckling.
.
- Vad är det dummaste du gjort?
När jag och bästa vännen var barn så var vi vid ett tillfälle riktigt elaka mot en tjej på gården som bara undrade om hon fick vara med och leka. Vi var vidriga vid detta tillfället. Flickan sprang hem i tårar och samvetet kom snabbt över oss. Vi gick personligen hem till flickan och ringde på. Hennes mamma öppnade och såg ut att hata oss, men vi bad så mycket om ursäkt och skämdes djupt. Även om vi inte blev förlåtna och hur tufft det än var att möta deras besvikelse personligen, så är jag glad att vi gjorde det. Rensade samvetet. Vi lärde oss definitivt vår läxa och jag känner mig mycket mer ödmjuk sen detta tillfället.
.
- Vad ångrar du i ditt liv? 
Faktiskt ingenting. Att ångra blir en negativ spiral, oftast fylld av förnekelse och anklagan. Gör vi fel, ska vi också ta konsekvenserna och Lära oss utav det. Varje situation och varje person vi möter ger oss möjlighet till utveckling. Väljer alltid att se det som att allt sker som en prövning inför framtiden, då blir livet lättare att hantera.
.
- Om du vore ett djur, vilket skulle du vara och varför?
När jag var liten svarade jag alltid någon fin fågel. Pga friheten att sväva och kunna röra sig mellan platser. Idag stämmer jag säkert in på svanen vad gäller lojal och trogen. Men är ju mer jordad utav mig och föredrar natur över vatten. Lejoninna kanske. Älskar solen och öppna ytor. Trygg i sin flock och fyra fötter på jorden. Jobbar hårt när hon måste och kan flytta många mil bort för bättre liv.
.
- Vilka vanliga yrken drömde du om som barn?
Skådespel och artisteri stod mig ju närmast. Men jag har också haft drömmar om att bli polis, brandman och en period ville jag även bli veterinär. Volontär i utlandet lockade också. Främst inom afrikanska vilda djur, eller jobba med språk.
.
- Hur äventyrlig är du?
Jag har alltid drömt om att hoppa fallskärm! Fritt fall vore ju såååå häftigt! När jag var barn klättrade jag ofta upp på höga hustak. Det är något med frihetskänsla och höga höjder. I övrigt var jag sjukt sugen på att prova de coola vattensporterna vi såg på Cypern. Åka bakom en båt eller köra jetski på Medelhavet. Gokart är också kul och islandshästar i fin miljö kan vara trevligt. Gillar fart och fläkt, men också lugna äventyr med cykelturer till landet och grillning med öl på klipporna, eller tälta på en ö med goda vänner.
.
- När hämnades du senast och varför?
Tror faktiskt aldrig att jag har hämnats nånsin. Inget jag alls kan komma på. Jag har blivit djupt sårad av många i mitt liv i både stort och smått, men aldrig nånsin har jag velat ge igen eller hämnas. Då skulle ju jag bli lika vidrig. Jag gråter och jag tar avstånd, men ger inte igen. Karma når oss alla förr eller senare, tänker jag.
.
- Vilket minne ligger dig varmast i hjärtat?
Stunderna hos farmor och farfar. Stämningen var alltid så fin och gemenskap var i centrum. Mina föräldrar var separerade men de höll ändå ihop under högtider och vissa andra stunder. Minns hur familjärt det alltid kändes. Jularna tillsammans var de Bästa ett barn kan önska. Farmor stökade i köket. Farfar tyckte vi ska öppna paket, medan mamma tyckte vi ska vänta. Snön var alltid meterhög utanför. Godisskålen på bordet som alltid innehöll likör i vissa. Plastgranen och den röda tygsoffan med träknoppar. Man öppnade alltid ett paket i taget där man sedan satt tillsammans med de vuxna och utforskade leksaken ihop. Framförallt pappa såg det som en stund att umgås med oss barn. Minnen jag kommer föra vidare när jag själv skaffar barn.
.
- Vilka egenskaper värdesätter du högst?
Ärlighet, tillit, ödmjukhet, kommunikation och empati. Jag tycker om människor med hjärtat på rätt plats. För mig är det sååå viktigt att vi vårdar varann. Att vi kan sträcka ut en hand när det behövs. Dra inte alla över en gräns och var försiktig med att döma då vi inte vet varandras livshistorier. Vi behöver inte tycka om varann men respekt är oerhört viktigt för mig. 
.
- Vad innefattar en god vänskap för dig?
Världen är tyvärr ganska ytlig och då är det sååå skönt med några vänner som kommer närmare in på hjärtat. Personer där man kan vara sig själv fullt ut och prata om precis allt med, men ändå känna att det stannar där i förtroende. Personer man ringer när man är ledsen. Som lyssnar, känner empati och stöttar en till att må bättre oavsett om de förstår eller inte. Personer man framförallt skrattar oavbrutet med. De liksom Ger energi när annat Tar energi. Trygghet behöver vi alla i en kall värld som denna.
.
- Om du skulle ge Ett nyttigt livsverktyg till andra?
Att vi borde lära oss mycket mer utav djuren. Som f.d hundägare fick jag lära mig att bygga upp en trygg grund. Jag måste vinna hans förtroende och tillit. Att släppa en hund utan koppel, kräver att hunden känner allt detta med sin förare. En respekt och trygghet. Känns det inte helt bra i ditt sällskap så kommer en okopplad hund springa undan och göra nått som Är kul och trevligt. Då har du inte lyckats nå hundens hjärta. Vi människor fungerar egentligen på helt samma sätt.
Fundera på hur du ska få en tex osäker främmande katt att sitta i ditt knä. Vad gör du? Om du lyfter upp katten direkt i knät, kommer den att stanna när du Släpper taget? Vad skulle hända om du gestikulerade hetsigt? Springer mot katten? Är påstridig? Tjatig? Högljudd? Skulle katten stanna eller springa iväg? Vad skulle hända om du istället skulle behålla ditt lugn, sätta dig på huk och invänta att den känner sig trygg med dig? Testa precis samma metoder på människor, så kommer du märka rejäl bättring!
.
- Hur får man dig på fall?
För det första ska man vara äkta och lojal. Alltså inte spela något spel. Lägg inte till och dra inte ifrån på historier för att verka bättre än du är. Skippa skrytet, allt kommer fram förr eller senare. Vänliga ord och gester är givetvis också en grund. Att vilja och att göra varandra väl. Var lyhörd för vad som gör mig glad och välmående. Små överraskningar i vardagen kommer man långt med. För mig handlar allt om kommunikation, respekt och känslor. Jag vill egentligen bara må Bra i ditt sällskap.
.
- Hur uppvaktar Du någon?
Jag överraskar gärna på små sätt, med en stor hjärtlig tanke bakom. Jag har snappat upp vad som är viktigt och omtyckt för denne person och gör något personligt utav det. Jag har skrivit stora ord ifrån mitt djupaste hjärta. Tagit reda på klockslag av födelse för att sedan tajma in tiden exakt. Har i vardagen gömt söta små lappar på oväntade ställen. Har överraskat med picknick på utvald favoritplats intill skog och sjö, med ljuslyktor och filtar. Man ska vara uppmärksam på vad varje individ skulle kunna bli Glad av. Då går det ju djupare in i hjärtat. Alla behöver vi känna oss älskade på små sätt då och då.
.
- Har du något drömresemål?
Skulle vilja resa jorden runt egentligen. Det är så mycket jag skulle vilja se och upptäcka på vår jord. Ett land som dock alltid funnits som ett specifikt mål är USA. Att i trevligt sällskap hyra en jenkebil i öster och sen ha en roadtrip genom hela landet under flera veckor, vore såklart en häftig upplevelse.
.
- Vart finner du din inspiration?
Jag är en social varelse, men också en sådan som behöver egentid då och då. När jag är själv så faller jag in i min egna lilla bubbla. Känslorna hinner då samla sig och tankarna sorteras. Det kan ske hemma eller i en annan trevlig miljö där jag trivs och känner mig trygg. Välmående inspirerar mig. Så som verktyg till att nå den där underbara känslan. Har man upplevt den, så vill man inte att än att fortsätta må så där bra. Personer som utforskar livet och vågar kasta sig ut och upptäcka, inspirerar mig också.
.
- Hur ser ditt liv ut om 5 år?
Då är jag förhoppningsvis en lycklig mamma och fästmö i en fin liten familj, där respekt och kärlek övervinner livets alla utmaningar. Skuldfri med trygg inkomst och ett jobb jag älskar att gå till. En liten familj som fortsätter vara nyfikna på livet och gör små minnesvärda resor då och då. Ett liv med många fina vänner och trevliga middagar mellan varven ♥

Inga kommentarer: