torsdag 20 maj 2010

♥ Kladdkaka ♥

.


Diskamaskinen med alla baktillbehör är igång för fullt.
Min nygräddade kladdkaka, ligger och svalnar under en handduk.
 


Gjorde dubbelsats som jag brukar och delar upp smeten i två former.
Den ena stod i ugnen 17 minuter och den andra stor 17 min och 30 sek.
Det var lite grann mer smet i den ena formen, därför stod den längre.




Även Denna gången, så tog jag lite kallt kaffe i också!
Smaken blir ju lite mer kryddig och "mörk" på nått sätt.
Fick ihop en halv deciliter och det duger. Max 1 dl tycker jag räcker.
 
Samma då man bakar chokladbollar, 
då ska man också ha i kallt kaffe för bästa smak.
 



Florsocker ska det absolut vara!
Nu står kakan som sagt på bänken och kallnar. I två former.
När det kallnat så kan jag ställa in det i kylen och för bästa smak,
så bör en kladdkaka stå i kylen i minst 24 timmar.
T.o.m dag 2, är smaken ännu bättre!

Så ska nog inte alls provsmaka ikväll, utan vänta.
 
 
 
 
Här kan ni se tidigare inlägg om bakning av kladdkaka.
Nu är jag jätte trött och ska lata mig till tvn.

1 kommentar:

Hemmet Är Min Borg sa...

mmmmm gott,du får göra en sån när du kommer hem:)
kram